1 kg vepřové kýty
| 1 cibule
| 100 g anglické slaniny
| 200 g mletého masa
| 1/2 rohlíku
| 1 žloutek
| špetka rozmarýnu
| 150 g drůbežích jater
| špetka soli a pepře
| 2 lžíce sádla
| hladká mouka na obalení a zahuštění
Postup přípravy receptu Měšec po kaplicku:
Kýtu nakrájíme a naklepeme na tenké plátky, pokud možno dokulata. Osolíme, opepříme. Mleté maso spojíme se žloutkem, troškou soli, rohlíkem a rozmarýnem.
Játra nakrájíme nadrobno a prudce orestujeme na oleji. Na plátky kýty pak položíme mleté maso a na ně několik orestovaných jater.
Maso chytíme do obou rukou a snažíme se vytvořit malý měšec, který svážeme režnou nití.
Měšce obalíme v mouce a zprudka je ze všech stran osmahneme na oleji. Zatím na sádle osmahneme cibuli a orestované měšce na ni dáme dusit. Zalijeme vodou a dusíme do měkka. Během dušení obracíme. Vyjmeme a šťávu zahustíme. Povaříme a nakonec přidáme kousek nakrájené slaniny.
Fotky receptu Měšec po kaplicku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!