Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jiří Lábus v komedii MilionJiří Lábus v komedii Milion Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 25.11. 2025
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Měšec po kaplicku

fotka Měšec po kaplicku
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Měšec po kaplicku:

1 kg vepřové kýty  | 1 cibule  | 100 g anglické slaniny  | 200 g mletého masa  | 1/2 rohlíku  | 1 žloutek  | špetka rozmarýnu  | 150 g drůbežích jater  | špetka soli a pepře  | 2 lžíce sádla  |  hladká mouka na obalení a zahuštění

Postup přípravy receptu Měšec po kaplicku:

Kýtu nakrájíme a naklepeme na tenké plátky, pokud možno dokulata. Osolíme, opepříme. Mleté maso spojíme se žloutkem, troškou soli, rohlíkem a rozmarýnem.
Játra nakrájíme nadrobno a prudce orestujeme na oleji. Na plátky kýty pak položíme mleté maso a na ně několik orestovaných jater.
Maso chytíme do obou rukou a snažíme se vytvořit malý měšec, který svážeme režnou nití.
Měšce obalíme v mouce a zprudka je ze všech stran osmahneme na oleji. Zatím na sádle osmahneme cibuli a orestované měšce na ni dáme dusit. Zalijeme vodou a dusíme do měkka. Během dušení obracíme. Vyjmeme a šťávu zahustíme. Povaříme a nakonec přidáme kousek nakrájené slaniny.


Fotky receptu Měšec po kaplicku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Měšec po kaplicku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !