Postup přípravy receptu Mexická mísa:
Maso nakrájíme na 8 plátků, osolíme a opepříme. Rýži přebereme, propláchneme horkou vodou a zalijeme vodou, aby rýže byla přikrytá. Necháme ji půl hodiny stát. Pak rýži scedíme a nasypeme na dno větší nádoby. Posypeme ji utřeným česnekem, Vegetou, kmínem a zalijeme 1/3 smetany. Papriky nakrájíme na čtverečky a polovinu dáme na rýži. Jako další vrstvu dáme kukuřici, osolíme a dáme 4 plátky masa. Na maso vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zalijeme opepřenou smetanou. Přidáme nakrájené houby, opepříme, dále dáme petrželku a zbylé plátky masa. Zalijeme poslední třetinou smetany. Přikryjeme a vaříme. Pak necháme ještě 20 minut uzavřené stát.