70 g másla
| 100 g cibule
| 1,5 l mléka
| 5 žemlí
| tuk na osmažení žemlí
| 3 vejce
| sůl
| mletý pepř
| 100 g strouhaného čedaru
Postup přípravy receptu Mléčná polévka s cibulí:
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, zalijeme částí mléka, uvaříme a prolisujeme sítem. Do cibulového protlaku přidáme zbylé mléko a povaříme. Mezitím dáme na dno polévkové mísy plátky osmažené žemle. V hrnku rozšleháme vejce, která osolíme a opepříme, a částí vajec polijeme plátky žemlí a posypeme je strouhaným sýrem. Na to vložíme další plátky osmažené žemle, přelijeme zbytkem vajec a posypeme opět sýrem. Vřelý cibulový protlak nalijeme do polévkové mísy a hned podáváme.
Fotky receptu Mléčná polévka s cibulí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!