4 lístky bílé želatiny
| 720 ml kompotovaných višní
| 4 lžíce cukru
| kousek skořice
| 1 jablko
| půl litru mléka
| 1 balíček vanilkové omáčky v prášku nebo pudinkového
Postup přípravy receptu Mléčné ovocné želé:
Želatinu změkčíme ve větším množství studené vody. Višně dáme na síto okapat. Zachycenou šťávu zahřejeme a přidáme do ní 2 lžíce cukru a kousek skořice. Vymačkáme želatinu a rozpustíme ji v horké šťávě. Jablko oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jaderník a jednotlivé čtvrtky nakrájíme na plátky. Ze šťávy vyjmeme skořici, přidáme do ní plátky jablek a višně. Dezert rozdělíme do 4 misek a necháme vychladit. Mezitím si připravíme vanilkovou omáčku. Mléko, až na 2 lžíce, uvedeme do varu. Ve zbylém mléce rozmícháme prášek na omáčku a zbytek cukru. Směs vlijeme do vroucího mléka a ještě krátce povaříme. Omáčku necháme vychladit a podáváme ji k želé zvlášť.
Fotky receptu Mléčné ovocné želé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!