Použité suroviny receptu Mleté řízky se sýrem a petrželkou:
500 g mletého masa
| 1 dl mléka
| 1 vejce
| 200 g tvrdého sýra
| sůl
| koření na mleté maso
| sušená zelená petrželka
| strouhanka
| tuk na smažení
Postup přípravy receptu Mleté řízky se sýrem a petrželkou:
Mleté maso osolíme a okořeníme podle chuti a důkladně promícháme s mlékem. Necháme hodinu uležet. Pak vmícháme vejce, strouhaný sýr, petrželku a promícháme. Z hmoty tvarujeme placičky a obalujeme ve strouhance. V rozpáleném tuku osmažíme z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou nebo sterilovanou zeleninou.
Fotky receptu Mleté řízky se sýrem a petrželkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!