500 g hladké mouky
| 3 žloutky
| 300 ml mléka
| 100 g majonézy
| 20 g droždí
| 2 lžíce cukru
| 50 ml tuzemsku
| meruňková zavařenina
| sůl
| citronová kůra
| olej
Postup přípravy receptu Moderní koblihy:
Z ingrediencí si připravíme kynuté těsto, které po vykynutí na pomoučeném vále rozválíme asi na 5 mm vrstvu. Vykrajujeme kolečka asi o průměru 6 cm. Do středu kroužku dáme trochu zavařeniny a přikryjeme nepomoučenou stranou druhého kolečka. Okraje přitiskneme a urovnáme. Hotové položíme na nahřátý ubrus posypaný moukou. Chráníme před průvanem a chladem. Rozpálíme tolik oleje, aby byl do poloviny výšky koblihy. První stranu smažíme pod poklicí a bez obracení. Jehlou obrátíme a hotové vyjmeme a na savém papíře ztratí mastnotu. Pocukrujeme a servírujeme.