Použité suroviny receptu Moravské koláče se švestkovými povidly:
500 g polohrubé mouky + hladké mouky
| 30 g droždí
| 80 g cukru
| 80 g Hery
| 1 vejce
| ¼ l mléka
| tvaroh + žloutek + vanilinový cukr + rozinky + rum
| švestková povidla
| kokos
Postup přípravy receptu Moravské koláče se švestkovými povidly:
Těsto necháme vykynout. Těsto zpracujeme. Vytvoříme bochánky naplněné: tvaroh + žloutek + vanilinový cukr + rozinky + rum.
Narovnáme na plech a do středu každého bochánku vytlačíme důlek (např. štamprletem) – naplníme švestkovými povidly. Můžeme posypat kokosem. Buchty vložíme do předehřáté trouby na 180 °C asi tak na 20 minut, dokud nejsou z vrchu krásně zlatavé. Potřeme rozehřátým máslem.
Fotky receptu Moravské koláče se švestkovými povidly: