Použité suroviny receptu Moravské uzené na smetaně:
500 g moravského uzeného
| 500 g vody
| 100 g cibule
| 80 g tuku
| 50 g hladké mouky
| 50 g slaniny bez kůže
| 10 g soli
| 1 lžička divokého koření
| 0,5 l kysané smetany 12 %
Postup přípravy receptu Moravské uzené na smetaně:
Oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli osmažíme na tuku dorůžova. Zasypeme prosátou hladkou moukou, za stálého míchání ji osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme, osolíme a vaříme s divokým kořením, před koncem varu přidáme kysanou smetanu a společně povaříme. Očištěnou slaninu nakrájíme na drobné kostičky a necháme ji částečně rozpustit. Opláchnuté moravské uzené maso nakrájíme na plátky (porce) vložíme na rozpuštěnou slaninu, prohřejeme a poté na maso přecedíme přes hustý cedník omáčku, dochutíme podle potřeby solí a společně podusíme.
Fotky receptu Moravské uzené na smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!