Vložil: | admin |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 54 |
|
|
Použité suroviny receptu Mořský koktejl (krevety, calamari, mušle):
40 dkg mražený mořský kokteil
| 2 lžíce máslo
| sůl
| pepř
| na marinádu:
| 2 lžíce olivový olej
| 1 lžička worchestrová omáčka
| 2 stroužky česnek
| 1 lžíce citronová šťáva
| 1 lžička cukr
| špetka oregano
| špetka oregano
| špetka tymián
| petrželová nať na posypání
Postup přípravy receptu Mořský koktejl (krevety, calamari, mušle):
Mořský koktejl dáme na síto, přelijeme teplou vodou, necháme okapat a potom dáme do misky. Olej, worchestrovou omáčku, citronovou šťávu, česnek, cukr a bylinky v hrnku rozmícháme a zahřejeme. Nesmí se vařit! Omáčku necháme prochladnout. Potom ji nalijeme na "kokteil" a necháme 1/2 hodiny marinovat. Tuhým máslem vymastíme pekáček, dáme do něj maso i s marinádou a v horké troubě pečeme 10-15 minut při teplotě 180-210 C. Hotový pokrm rozdělíme na porce, zasypeme petrželovou natí a podáváme.
Příloha: bílé pečivo, chléb
Fotky receptu Mořský koktejl (krevety, calamari, mušle):
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!