Těsto:
| 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
| 1 hrnek krupicového cukru
| 1/2 hrnku oleje
| 3/4 hrnku mléka
| 2 vejce
| 2 lžíce kakaového prášku
| 1 prášek do pečiva
| Krém:
| 250 ml smetanyke šlehání
| 1 ztužovač smetany
| 2 malé plechovky mandarinek
| 1 puding bez vaření Créme Olé vanilkový
| Na ozdobu: čokoládová poleva, nebo strouhaná čokoláda
Postup přípravy receptu Moučník hrk-hrk:
Suroviny na těsto smícháme v míse a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme (12 minut při 200°C). Mandarinky zcedíme a nakrájíme na menší kousky. Do dózy s dobře těsnícím víkem dáme mandarinky i se šťávou, pokud je kompot bez cukru, přidáme 2 vanilkové cukry, přilijeme smetanu, nasypeme pudinkový prášek a ztužovač a dózu dobře uzavřeme. Párkrát s ní zahrkáme a krém je hotový. Natřeme ho na studenou buchtu a posypeme strouhanou čokoládou nebo pocákáme čokoládovou polevou.
Přístě to můžeme udělat barevně naopak, kakao nedávat do těsta - bude světlé, dát ho do krému, případně použít čokoládový pudink.
Fotky receptu Moučník hrk-hrk:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!