300 g borůvek
| 500 g polohrubé mouky
| 2 lžičky prášku do pečiva
| 300 g moučkového cukru
| 2 balení vanilkový cukr
| 200-300 g másla
| 200 ml mléka
| 2 lžíce cukru krupice
| 2 lžíce strouhanky
Postup přípravy receptu Borůvkový koláč:
Mouku promícháme s práškem do pečiva. Vejce rozmixujeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a máslem (můžeme i utřít). Přidáme mouku, dolijeme mléko a vše rozmixujeme. Borůvky opláchneme, probereme a necháme na sítku okapat. Okapané promícháme s dvěma lžícemi cukru krupice a strouhankou. Na vyšší vymazaný a vysypaný moukou plech nalijeme trochu těsta, zbylé jemně promícháme s borůvkami a dolejeme. Borůvkový koláč pečeme necelou hodinu.