Postup přípravy receptu Borůvkový koláč s krupicovou náplní:
Z mouky, kypřicího prášku, soli, másla, cukru, vanilkového cukru a vejce uhněteme křehké těsto a necháme je půl hodiny odpočinout v chladu. Pak těsto vložíme do vymazané dortové formy a vytáhneme je asi 2 cm přes okraj. Dno těsta propícháme vidličkou a opět na chvíli uložíme do chladu. Povrch těsta pokryjeme pečicím papírem a zatížíme a pečeme při 180 °C cca 10 minut. Pak papír odstraníme a korpus naplníme: Z mléka, krupice a cukru uvaříme kaši, do které vmícháme žloutky, citronovou kůru, rum a rozinky. Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh. Pak do kaše vmícháme borůvky, hmotu nalijeme na koláčové těsto a povrch uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě dalších 20 minut.