Použité suroviny receptu Borůvkový koláč s perníkem:
1/3 l mléka
| dle chuti: perník, cukr a skořici
| 50 dkg polohrubé mouky
| 1/2 lžičky soli
| 16 dkg tuku
| 1 prášek do pečiva
| 15 dkg cukru
| 2 žloutky
| dle chuti: citronovou kůru
| 1,5 l borůvek
Postup přípravy receptu Borůvkový koláč s perníkem:
Utřeme tuk a postupně přidáváme cukr se žloutky, potom po lžících mléko, mouku, sůl a citronovou kůru. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na plech pokrytý pečicím papírem, na ně nasypeme borůvky, posypeme strouhaným perníkem smíchaným s cukrem a skořicí. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut.