Vložil: | paji |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 43 |
|
|
Použité suroviny receptu Borůvkový koláč z kynutého těsta se žmolenkou:
250g polohrubé mouky
| 1 ks droždí
| 20 dkg másla
| 1hrnek teplého mléka(podle potřeby)
| 1/2 hrnku cukru krupice
| 2 litry borůvek
| moučkový cukr
| vanilínový cukr
| Žmolenka:
| 5 lžic polohrubé mouky
| 1 lžíce másla
| 5 lžic cukru krupice
Postup přípravy receptu Borůvkový koláč z kynutého těsta se žmolenkou:
Z polohrubé mouky, droždí, másla, teplého mléka, cukru krupice vypracujeme těsto(nesmí se nám lepit na ruce), které necháme 1 h, přikryté pod utěrkou vykynout na teplém místě. Po té těsto rozválíme na vále a vytvoříme tenký plát, který vložíme na plech, na kterém je rozprostřen pečící papír. Na těsto naklademe rovnoměrně borůvky, které zasypeme žmolenkou z polohrubé mouky, cukru krupice a másla). Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů asi 45 minut.
Fotky receptu Borůvkový koláč z kynutého těsta se žmolenkou:
Fotky vložil: paji,katyakaty,Natural,krokodylice,damami,martikam,uschi3