Postup přípravy receptu Čokoládová specialita:
Těsto:
1) Bílky oddělíme od žloutků.
2) Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
3) Máslo vyšleháme s polovinou cukru, přidáme zloutky a ochlazenou tekutou čokoládu.
4) Bílky vyšlehat na tuhou pěnu, vsypat zůstávající cukr a došlehat do pevné pěny přidat do čokoládového těsta - zlehka vmíchat.
5) Mouku smícháme s práškem do pečiva a mletými ořechy, přidáme do směsi a opatrně zamícháme.
6) Těsto vylijeme na vymazaný plech o rozměrech 15x 30 cm a pečeme při teplotě okolo 180 C 40 až 50 min.
Krém:
1) Želatinu namočíme v 60 ml studené převařené vody
2) Vyšleháme smetanu, přidáme tvaroh, zahřátou a rozpušťěnou želatinu a důkladně promícháme.
Sirup na navlhčení
1) Suroviny smícháme, zahřejeme a necháme vychladnout.
Čokoládová specialita
1) Vychladlé těsto vyndáme z plechu, rozkrojíme na 3 části a navlhčíme sirupem
2) Části těsta natřeme houstnoucí směsí a položíme na sebe. Důkladně natřeme i boky koláče
3) nastrouhanou čokoládou posypeme koláč dozdobíme dle chuti