Použité suroviny receptu Editina hrníčková bábovka:
2 vejce
| 1 hrnek cukru
| 1 hrnek oleje
| 2 hrnky polohrubé mouky
| 1 hrnek mléka
| 1 prášek do pečiva
| 2 lžíce mletých ořechů
| olej na vymazání a strouhanka na vysypání formy
Postup přípravy receptu Editina hrníčková bábovka:
Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přimícháme olej. Prášek do pečiva smícháme s moukou. Do žloutkové pěny s olejem střídavě přimícháváme mouku a mléko, nakonec vmícháme ořechy. Z bílků vyšleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Formu dobře vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě při 150.C asi 55 – 60 minut – dokud se těsto nelepí na špejli. Hotovou bábovku vyklopíme na mřížku. Po vychladnutí ji pocukrujeme moučkovým cukrem.