Postup přípravy receptu Honzíkovy třešňové buchty:
Z droždí, třetiny vlažného mléka, lžíce cukru a lžíce mouky připravíme kvásek, který necháme v teple 10 minut vzejít.
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, citronovou kůru, žloutky rozmíchané s cukrem ve zbylém vlažném mléce, rozpuštěné máslo a vzešlý kvásek. Vařečkou vypracujeme vláčné nelepivé těsto, které necháme v teple vykynout.
Těsto rozválíme, nakrájíme na stejné kousky a do každého zabalíme několik třešní (3 - 4 vypeckované třešně, i kompotované).
Pekáček a strany vymastíme rozehřátým máslem. Do pekáčku naskládáme honzíkovy buchty a strany potíráme máslem, aby se buchty neslepily. Buchty necháme ještě 15 minut kynout.
Honzíkovy třešňové buchty pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Hotové pocukrujeme. Nejlepší jsou ještě vlažné. Je nutné je uchovat v uzavřené nádobě nebo zabalené do fólie, aby strany neokoraly.
Fotky receptu Honzíkovy třešňové buchty:
Fotky vložil: Natural,MichelePrg,uschi3,Torta