Postup přípravy receptu Hora z čokolády:
Čokoládu na vaření nalámeme na menší kousky a dáme do vodní lázně rozpustit, přidáme cukr, instantní kávu, pokrájenou máslovou Ramu a smícháme vše dohromady do hladké hmoty. Potom stáhneme z ohně a po chvíli vmícháme žloutky. Bílky se špetkou soli řádně ušleháme v tuhý sníh a promícháme opatrně s čokoládovou hmotou (směrem ode dna k povrchu). Vytřeme Ramou kulatou formu, přendáme do ní čokoládovou pěnu, přetáhneme potravinářskou folií (pokud nemáme formu s víčkem) a dáme na 2hod. do mrazáku. Potom vyndáme, a necháme v lednici do druhého dne. Aby šla lépe vyklopit, ponoříme ji asi na 10 vteřin do horké vody a pomůžeme nožem okolo formy. Vyklopíme na talíř, lehce pocukrujeme a můžeme naporcovat.
Děti milují, kdy ponoříte do čokolády různé druhy ovoce podle chuti, například hrušky, jablka, ananas.... a necháte vychladit.