Postup přípravy receptu Jemný koláč s rebarborou a jahodami:
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostky, které vsypeme do vroucí vody na 20 vteřin, ihned je scedíme a propláchneme studenou vodou. Jahody umyjeme, odstopkujeme a nakrájíme na kousky. Koláčovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Tuk utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme mléko, mouku s kypřícím práškem a kukuřičným škrobem. Těsto vlijeme do připravené koláčové formy. Těsto vložíme do trouby a předpečeme asi jen 15 minut.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě prošleháme. Nakonec opatrně vmícháme kokos, rebarboru a jahody. Směs navršíme na předpečený koláč a dopékáme ještě 15 minut.
Jemný koláč s rebarborou a jahodami nakrájíme na kousky, necháme vychladnout a můžeme podávat.