Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 33 |
|
|
Použité suroviny receptu Jemný kynutý borůvkový koláč:
400 g polohr. mouky
| sušené droždí pro 400 g mouky
| 1 vejce
| 1/2 lžička soli
| 1 dl vody
| 1,5 dl mléka
| 4 lříce cukru moučka
| 4 lžíce oleje
| na vymazání máslo
| borůvky
| žmolenka
Postup přípravy receptu Jemný kynutý borůvkový koláč:
Mouku smícháme s droždím, přidáme vejce, sůl, cukr, olej, vodu a mléko. Propracujem těsto. Malinko posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto vyndáme na vymazaný plech a mokrou rukou namačkáme po celém plechu. Posypeme borůvkami a žmolenkou.
Pečeme v předehřáté troubě na 170 st. Asi 30 – 35 minut.
Fotky receptu Jemný kynutý borůvkový koláč:
Fotky vložil: Natural,MichelePrg,martikam,damami,BADAČA,oko,uschi3