2 bílky
| 450 g moučkového cukru
| 1 lžíce octa
| 250 g nastrouhaného kokosu
| špetka citronové kůry
| 80 g meruňkového džemu
| 50 g čokolády na vaření
| 50 g ztuženého tuku
| piškoty na spodní část
Postup přípravy receptu Kokosky s marmeládou:
1) Troubu předehřejeme na 100stupňů celsia. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu za postupného přisypávání moučkového cukru. Do sněhu přidáme lžičku meruňkového džemu. Pak vmícháme lžíci octa, trochu citronové kůry a jemně mletý kokos. Hmota by měla být dostatečně tuhá, jinak se kokosky při pečení roztečou.
2) Plech vyložíme pečícím papírem. Z těsta tvoříme malé hromádky. Plech vložíme do předehřáté trouby a kokosky v ní sušíme 35-40 minut. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
3) Podle počtu kokosek si připravíme stejné množství piškotů. Potřeme je meruňkovou zavařeninou a slepíme je s piškoty.
4) Čokoládu nasekáme nahrubo a rozpustíme v horké vodní lázni s trochou tuku. Ve vlažné čokoládové polevě namáčíme piškot a spodní část kokosek...:-)