Vložil: | Natural |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 71 |
|
|
Použité suroviny receptu Křehký borůvkový koláč s drobenkou:
Těsto:
| 160 g másla
| 150 g moučkového cukru
| 2 žloutky
| 500 g hladké mouky
| 1 špetka soli
| 1 prášek do pečiva
| dle potřeby: citrónová kůra a šťáva z 1 citrónu
| 330 ml mléka
| 1 1/2 l borůvek
| Drobenka:
| 125 g cukru
| 125 g másla
| 200 g hrubé mouky
| 1 vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Křehký borůvkový koláč s drobenkou:
Šleháme máslo, cukr a žloutky, poté přidáme mléko s moukou, sůl, nastrouhanou kůru a citrónovou šťávu. Část mouky si smícháme s práškem do pečiva a přidáme nakonec do těsta. Dobře promícháme.
Těsto rozetřeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Na těsto nasypeme opláchnuté a okapané borůvky. Posypeme drobenkou. Pečeme zvolna v předem vyhřáté troubě cca 60 minut dozlatova.
Drobenka:
Smícháme máslo, mouku a cukry. Nasypeme na připravený koláč, můžeme dělat i větší hrudky.
Fotky receptu Křehký borůvkový koláč s drobenkou:
Fotky vložil: Natural,uschi3,MichelePrg,Ježíšek,damami