Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kuchařská pohotovost - Valentýnská jahodová srdíčka

fotka Kuchařská pohotovost - Valentýnská jahodová srdíčka
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Valentýnská jahodová srdíčka :

250 g šlehačky  | 250 g jahodového jogurtu  | 300 g jahod  | 70 g moučkového cukru  | 30 g plátkové želatiny  |  kakaový korpus  |  olej  |  ozdobné plátky  | na ozdobu: ostružiny, maliny, borůvky, čokoláda, snítka máty nebo meduňky  | na ozdobné pláty:  | 300 g hladké mouky  | 300 g másla  | 300 g cukru  | 300 g bílků  |  potravinářské barvivo  |  agarová poleva

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Valentýnská jahodová srdíčka :

Z kakaového korpusu vykrojíme srdíčka. Formičky vymažeme olejem a pokud se nám podaří vytvořit ozdobné plátky, vyložíme jimi vnitřní strany formiček. Pak do nich vložíme srdíčka z korpusu a poklademe je nakrájenými jahodami. Na náplň smícháme přislazený jahodový jogurt s rozpuštěnou želatinou a opatrně vmícháme ušlehanou smetanu. Vzniklým krémem formičky naplníme, povrch uhladíme a dáme vychladit nejméně na 90 minut, nejlépe však do druhého dne. Po ztuhnutí srdíčka ozdobíme nakrájenými plátky jahod, plátky čokolády, ostružinami, borůvkami a malinami, případně snítkou máty či meduňky.
Vzhledem k tomu, že výroba ozdobných plátků je jak na suroviny, tak i na postup náročná, můžeme místo nich boční strany srdíček po vyjmutí z formy potřít šlehačkou a obalit plátky mandlí, strouhanými ořechy nebo čokoládou.

Recept pro pokročilé cukráře ;-)
Ozdobné pláty:
Změklé máslo a všechny ostatní suroviny vyšleháme do pevné pěny. Odebereme z ní asi jednu čtvrtinu a obarvíme ji potravinářským barvivem na červenou či na jinou potřebnou barvu. Přes ozdobnou mřížku (stačí ji vyrobit z papíru) na pečící papír natřeme barevnou část hmoty. Mřižku sejmeme a pečící papír i s protřeným vzorem vložíme do mrazáku a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí přetřeme přes barevný vzor stejnoměrnou vrstvu bílé hmoty, vložíme do trouby a pečeme na 220 stupňů asi 10 až 15 minut. Plát by se neměl zabarvit. Po upečení ihned za horka vzor přelijeme agarovou polevou, aby byl lesklý, a necháme ztuhnout. Z plátu vykrajujeme pruhy nebo tvary. Vykrojenými pruhy pak po obvodu vyložíme formu na srdíčka tak, aby po sejmutí formy zůstal vzor na vnější straně.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!



Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Valentýnská jahodová srdíčka :

Kuchařská pohotovost - Valentýnská jahodová srdíčka
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Valentýnská
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !