500 g polohrubé mouky
| 250 g moučkového cukru
| 3 vejce
| 3 lžíce medu
| 1 prášek do pečiva
| 1 lžička skořice
| 2-3 lžičky strouhaná citronová a pomerančová kůra
| 1 lžíce mleté koření
Postup přípravy receptu Lahůdkové perníčky:
Do mouky postupně přidáváme všechny přísady (med by měl být vlažný). Zaděláme těsto, které necháme asi 1 hodinu odpočinout v chladu. Pak vyválíme plát, vykrájíme tvary a upečeme. Ještě horké potřeme rozšlehaným vejcem.
Těsto je trochu řidší, takže vykrájené tvary se musí přenášet na plech opatrně pomocí nože. Perníčky jsou měkké hned po upečení (už jsou upečené čtvrtý den - pořád měkké) a jsou opravdu velmi chutné. Na tuk jsem nezapoměla, opravdu tam žádný nepatří.