Postup přípravy receptu Makrobiotický borůvkový koláč :
Rozinky povaříme ve vodě. Jáhly, vločky a vývar z rozinek smícháme a necháme odležet alespoň hodinu. Přidáme olej a mouku (pokud je třeba na zahuštění). Těsto vlhkýma rukama rozprostřeme na olejem vymaštěný plech a poklademe borůvkami, smíchanými s rozinkami. Posypeme drobenkou a pečeme v dobře vyhřáté troubě do zrůžovění.
Drobenka: Suché přísady smícháme v misce a přidáme olej. Směs lehce pokropíme vodou a promneme prsty. Když drobenka trochu zvlhne, je ještě sypká a netvoří hrudky, je připravená k sypání. Drobenku vezmeme mezi tři prsty, stiskneme přeneseme na koláč.
Fotky receptu Makrobiotický borůvkový koláč :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!