Postup přípravy receptu Malá vánočka:
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí s troškou cukru a necháme vykynout. V míse pak zaděláme těsto z mouky, žloutků, kvásku, cukru, soli, rozpuštěného másla a citronové kůry. Těsto musí být hladké a dělat bubliny, můžeme použít kuchyňský robot. Nakonec vmícháme rozinky. Z těsta uděláme bochánek a necháme ho kynout na teplém místě přikryté utěrkou. Vykynuté těsto rozdělíme na 9 stejných dílků, z každého rukou vyválíme dlouhý váleček. Ze 4 válečků upleteme cop (vždy přehodíme dva krajní válečky, pak dva prostřední a opakujeme) a dáme ho na pečícím papírem vyložený plech. Z dalších 3 válečků smotáme a položíme na pletenec. Poslední 2 válečky po celé délce překroutíme a položíme na cop doprostřed. konce válečků stiskneme k sobě a přeložíme pod vánočku. Vánočku necháme na plechu ještě kynout, pak ji potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nahrubo nasekanými mandlemi nebo mandlovými lupínky (dají se koupit). Do vánočky zapíchneme špejle, aby se nerozjela. Vánočku pečeme ve vyhřáté troubě nejprve 10 minut při 220.C a potom dopečeme při 160.C.