Použité suroviny receptu Meruňková buchta s čokoládou:
350 g polohrubé mouky
| 150 g mletého cukru
| 1 dl oleje
| 4 vejce
| 1 prášek do pečiva
| 1 meruňkový kompot
| špetka tlučeného badyánu a hřebíčku
| 1 lžička skořice
| strouhaná citronová kůra z 1 citronu
| čokoládová poleva
Postup přípravy receptu Meruňková buchta s čokoládou:
Mouku prosiji spolu s cukrem, přidám koření, citronovou kůru, prášek do pečiva a promíchám.
Přidám olej, vejce a kousky kompotovaného ovoce i se šťávou. Vše dobře promíchám a vliji na vymazaný plech.
Peču v předem středně vyhřáté troubě do růžova.
Upečenou buchtu nechám vychladnout a pak ji poliji rozehřátou polevou. Jakmile poleva ztuhne, mohu krájet.