Postup přípravy receptu Mřížkový borůvkový koláč:
Smíchejte mouku, cukr a sůl. Přidejte máslo, vejce, vymíchejte těsto, zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut do ledničky.
Poté vložte tři čtvrtiny těsta mezi dvě fólie, vyválejte na plát a dejte do vymaštěné formy. Ze zbylého těsta vyválejte plát a nakrájejte ho na centimetr široké proužky.
Umyjte borůvky a nechte je odkapat. Broskev sceďte a nakrájejte nadrobno.
Vanilkový cukr a cukr krystal, citronovou šťávu, máslo, škrobovou moučku a tři lžíce smetany smíchejte spolu s borůvkami a kousky broskve. Ovocnou směs rozložte na těsto, ozdobte proužky těsta, potřete zbylou smetanou a dejte péct na 30 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Upečený a vychladlý koláč posypejte cukrem moučkou.