Použité suroviny receptu Oříškový velikonoční beránek:
200 g polohrubé mouky
| 250 g cukru moučka
| 200 g pomletých vlašských jader
| 2 vejce
| 1/2 prášku do pečiva
| 1 sklenice oleje
| 1/2 sklenice mléka
Postup přípravy receptu Oříškový velikonoční beránek:
Žloutky utřeme s olejem a moučkovým cukrem. Smícháme polohrubou mouku s práškem do pečiva a opatrně do této směsi vlijeme mléko. Do směsi přidáme ušlehaný sníh ze 2 bílků. Na závěr vmícháme do těsta rozemleté vlašské ořechy. Formu na beránka důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou mouku. Do formy poté vlijeme připravené těsto a formu zaklopíme. Beránka pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 °C asi 45 minut.