Vložil: | Misaba |
Porcí: | 12 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rybízový mřížkový koláč:
těsto: 200 g hery
| 200 g krupicového cukru
| 2 vejce
| nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
| 230 g hladké mouky
| 2 lžičky kypřicího prášku
| 25 g solamylu
| tuk na vymazání formy
| hrubá mouka na vysypání formy
| náplň: 300 g rybízu
| 250 g měkkého tvarohu
| 1 vejce
| 100 g moučkového cukru
| 1 vanilkový cukr
| 1 lžíce pudinkového prášku
| 2 lžíce rumu
| 1 lžička strouhané citronové kůry
Postup přípravy receptu Rybízový mřížkový koláč:
Omyjeme rybíz, necháme ho okapat a pomocí vidličky stáhneme ze stopek. Změklou Heru nakrájíme na kousky a utřeme ji s cukrem do pěny. Postupně do ní zašleháme vejce s citronovou kůrou. Nakonec do tukové hmoty zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a solamylem.
Na náplň rozmícháme tvaroh s vejcem, moučkovým a vanilkovým cukrem. Pak do směsi přidáme pudinkový prášek a dochutíme ji rumem a citronovou kůrou. Vymícháme hladký krém.
Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem, vysypeme moukou a rozetřeme na něj těsto. Povrch posypeme rybízem. Tvarohový krém dáme do cukrářského sáčku a na těsto nastříkáme mřížku. Moučník pečeme při 170 °C asi 25 minut.
Fotky receptu Rybízový mřížkový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!