Vložil: | Hankca |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 19 |
|
|
Použité suroviny receptu Strouhané Hraběnčiny řezy:
500 g hladké mouky
| 5 vajec
| 100 g cukru moučka
| 250 g Hery
| 1 prášek do pečiva
| 10 jablek
| 100 g cukru krupice,
| skořice
| vanilkový cukr
| (vlašské ořechy dle chuti, nejsou nezbytné),
| olej
| strouhanka na formu
| špetka soli
Postup přípravy receptu Strouhané Hraběnčiny řezy:
Těsto: hladkou mouku prosejeme, přidáme žloutky, Heru, cukr moučka a prášek do pečiva. Vypracujeme těsto, rozdělíme na dva kusy 2/3 a 1/3, vše dáme do mikroténového sáčku na mrazák. Jablka oloupeme a nastrouháme. Vanilkový cukr smícháme se skořicí. Bílky ušleháme s krupicovým cukrem a špetkou soli do tuhého sněhu. Formu (hluboký plech z trouby) vymažeme a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem. Na dno nastrouháme větší kus (2/3) těsta z mrazáku, mírně uplácáme, poklademe nastrouhanými jablky, posypeme skořicovým cukrem, případně přidáme nasekané vlašské ořechy. Dále navrstvíme ušlehaný sníh z bílků a pěkně uhladíme. Nakonec rovnoměrně nastrouháme menší kus (1/3) těsta z mrazáku (to už neuplácáváme, aby zůstal efekt pěkných hoblinek).
Poznámka: těsto i jablka strouháme na hrubém struhadle. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C cca 30-40 minut.
Fotky receptu Strouhané Hraběnčiny řezy:
Fotky vložil: Natural,piskotik,oko,Barakuda