2 lžičky instantní kávy
| 2 cl kávového likéru
| 6 žloutků
| 150 g cukru krupice
| 500 g Mascarpone
| 400 g cukrářských piškotů Savoiardi
| 1 velká lžíce kakaa
Postup přípravy receptu Tiramisu veneziano :
Kávu rozděláme se 150ml vařicí vody a po vychladnutí smícháme s likérem. Žloutky s cukrem šleháme ve vodní lázni, až se cukr rozpustí, a přidáme Mascarpone. Na dno vyšší formy dáme vrstvu piškotů, které jsme polili espresem s likérem nebo je
ve směsi namočili. Piškoty polijeme vrstvou krému tak, že jsou zakryté. Postup opakujeme, dokud krém nespotřebujeme. Připravený moučník posypeme kakaem, přikryjeme alobalem a necháme přes noc v lednici. Podáváme vychlazený s kávou latté.