Použité suroviny receptu Bílkové pomerančové řezy:
8 bílků
| 200 g moučkového cukru
| 80 g oříšků
| 100 g ovesných vloček
| 1 pomeranč
| Náplň:
| 8 žloutků
| 2 lžíce mléka
| 150 g moučkového cukru
| 200 g másla
| 4 lžíce pomerančové šťávy
Postup přípravy receptu Bílkové pomerančové řezy:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a znovu dotuha ušleháme. Přimícháme mleté oříšky, pomleté ovesné vločky a nastrouhanou pomerančovou kůru. Připravené těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a v mírně teplé troubě upečeme. Upečený a vychladlý moučník rozkrojíme podélně na tři stejně široké pásy, které potřeme náplní a položíme na sebe. Celé potřeme náplní a povrh ozdobíme dílky pomeranče. Náplň: Žloutky, mléko a cukr za stálého míchání uvaříme na hustou kaši. Máslo umícháme, postupně přidáme vychladlou kaši a zamícháme. Nakonec přidáme pomerančovou šťávu a dobře vymícháme.
Fotky receptu Bílkové pomerančové řezy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!