Použité suroviny receptu Panna ccota s kokosovým mlékem:
5 plátků želatiny
| 1 vanilkový lusk
| 400 ml smetany
| 100 ml kokosového mléka
| 80 g cukru
Postup přípravy receptu Panna ccota s kokosovým mlékem:
Želatinu namočíme do studené vody. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme z něj dřeň, kterou pak i s luskem vložíme do smetany. Smetanu pozvolna svaříme s kokosovým mlékem a cukrem, necháme 15 minut „táhnout“. Želatinu vymačkáme, rozpustíme v mikrovlnce a poté vmícháme do smetany. Směsí naplníme formičky vypláchnuté studenou vodou a necháme 3 až 5 hodin chladit. Potom formičky krátce ponoříme do horké vody a vyklopíme. Podáváme s ovocem a zdobíme lístky máty.
Fotky receptu Panna ccota s kokosovým mlékem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!