Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 30.09. 2024
Dnes má svátek Jeroným
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vánočka ze sobotní školy pečení

fotka Vánočka ze sobotní školy pečení
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 125 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Vánočka ze sobotní školy pečení:

150 g Hery  | 600 g hladké mouky  | 120 g cukru moučky  | 1 lžička cukru písek na kvásek  | 100 ml mléka  | 4 žloutky  | 50 g rozinek  | 50 g mandlí  | 1 kostka droždí (42 g)  | 1 balení vanilkového cukru  | 50 g mandlových lupínků na posypání  |  muškátový oříšek  |  sůl  |  rum na naložení rozinek (cca 1 dl)  | 1 celé vejce na potření

Postup přípravy receptu Vánočka ze sobotní školy pečení:

Rozinky naložíme do rumu alespoň hodinu před přípravou těsta. Všechny suroviny musí mít stejnou, pokojovou teplotu. Z droždí, části mléka a lžičky cukru připravíme kvásek. Hladkou mouku a vykynutý kvásek, cukr, zbylé vlažné mléko, žloutky, jemně nastrouhaný muškátový oříšek, vanilkový cukr, sůl, sekané mandle a okapané rozinky částečně propracujeme a nakonec přidáme rozpuštěnou vlažnou Heru. Propracováváme tak dlouho, až vznikne vláčné tužší těsto. Necháme na teplém místě kynout (těsto na vánočku kyne v teplém prostřední nejméně 1 hodinu). Během kynutí alespoň dvakrát propracujeme. Vykynuté těsto rozdělíme na 9 stejných dílů, každé rozválíme na delší váleček. Spodní díl pleteme ze 4, prostřední ze 3 a vrchní jen stočením 2 pramenů. Pleteme od středu, protože těsto stále kyne. Spodní díl přeneseme na plech, prsty nebo držadlem vařečky promáčkneme a potřeme rozšlehaným vejcem. Položíme střední díl, opět promáčkneme, potřeme vejcem a zakončíme horním spleteným pramenem, jehož konce podsuneme pod okraj vánočky. Celý povrch potřeme zbylým vejcem, posypeme mandlovými lupínky a na krajích a ve středu svisle zapíchneme špejle, aby vánočka držela při pečení tvar. Necháme na teplém místě ještě 15 minut kynout. V elektrické troubě pečeme při 180 ˚C asi 20 minut, pak teplotu snížíme a dopékáme dalších 20 minut při 160˚C. Po upečení pocukrujeme.


Fotky receptu Vánočka ze sobotní školy pečení:

Vánočka ze sobotní školy pečení
Vánočka ze sobotní školy pečení
Vánočka ze sobotní školy pečení
Vánočka ze sobotní školy pečení
Vánočka ze sobotní školy pečení
Vánočka ze sobotní školy pečení
Vánočka ze sobotní školy pečení
Vánočka ze sobotní školy pečení
Vánočka ze sobotní školy pečení
Vánočka ze sobotní školy pečení
Fotky vložil: Natural,hlouskova,Nandiči,Anicka59 
Hodnocení receptu Vánočka ze sobotní školy pečení
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !