Postup přípravy receptu Velikonoční bochánek:
Z 5 lžic mléka, lžíce cukru, rozdrobeného droždí a lžíce mouky si připravíme kvásek a necháme vykynout. V míse smícháme mouku, cukr, sůl, vanilkový cukr, rozpuštěné máslo, kvásek a žloutky rozmíchané ve zbytku mléka. Těsto řádně propracujeme, nesmí se chytat mísy ani vařečky. Do těsta přidáme omyté rozinky a nakrájené mandle, promícháme a dáme asi na 1 hodinu kynout. Z vykynutého těsta uděláme 2 bochánky. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 1/2 hodiny kynout. Pak bochánky pomažeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nakrájenými mandlemi. Do středu bochánku uděláme nožem křížek a pečeme v předehřáté troubě asi 1 hodinu. Teplotu asi 1/4 hodiny dáme na 200, pak snížíme na 180 stupňů. Zda jsou pečené zkoušíme špejlí. Hotové, necháme vychladnout, pocukrujeme a podáváme.