2 svazky karotky
| špetka soli
| 250 g mozzarelly
| 200 g dušené šunky
| 1 lžíce másla
| trochu petrželové nati
Postup přípravy receptu Mrkev v šunce:
Očištěnou mrkev povaříme v osolené vodě asi 12 minut. Po uvaření necháme okapat.
Mezitím si předehřejeme troubu na 180 °C.
Nákypovou formu vymažeme máslem. Sýr nakrájíme na plátky.
Každou mrkev obalíme plátkem šunky a vložíme do formy. Až máme uloženy všechny mrkve, poklademe povrch rovnoměrně sýrem a vločkami másla.
Pečeme asi 20 minut dozlatova.
Hotový pokrm zdobíme zelenou petrželkou.
TIP: Místo mozzarelly můžeme použít i jiné sýry, například goudu nebo ementál.
Fotky receptu Mrkev v šunce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!