450 g polohrubé mouky
| 500 g cukru krupice
| 350 ml oleje
| 230 g mletých ořechů
| 250 ml jablečného džusu
| 150 g moučkového cukru
| 3-4 mrkve
| 4 vejce
| 1 lžíce mleté skořice
| 1/2 prášku do pečiva
Postup přípravy receptu Mrkvová bábovka:
Mouku, cukr, prášek do pečiva skořici promícháme. Mrkve nastrouháme a smícháme s olejem, rozšlehanými vejci, ořechy a jablečným džusem. To vše postupně vmícháme do mouky s cukrem a skořicí. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme při teplotě 170°C asi hodinu a čtvrt. Upečenou bábovku vyndáme z trouby, necháme 10 min zchladnout. Vychladlou bábovku polejeme polevou, kterou jsme si připravili z moučkového cukru a pěti lžic teplé vody.
Fotky receptu Mrkvová bábovka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!