Použité suroviny receptu Mrkvový koláč s gorgonzolou:
250 g hladké mouky
| 125 g studeného másla
| dle chuti: sůl
| 3 vejce
| 3 mrkve
| 150 ml smetany
| 125 g gorgonzoly
| dle chuti: pepř
| na špičku nože kayenského pepře
| 2 lžíce slunečnicových semínek
| 2 lžičky lístků tymiánu
Postup přípravy receptu Mrkvový koláč s gorgonzolou:
Z mouky, másla, špetky soli a 1 vejce rychle zpracujeme těsto. Vytvarujeme do bochánků, zabalíme do fólie a uložíme na 30 min. do chladu. Mrkev omyjeme a oloupeme, podélně nakrájíme na nudličky. Povaříme 3 min., zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Smetanu rozšleháme se 2 vejci a vmícháme rozmačkaný sýr. Výrazně osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto vyválíme a vyložíme jím vymazanou dortovou formu (o průměru 26 cm). Mrkev rozložíme hvězdicovitě na těsto a zalijeme sýrovou omáčkou. Posypeme slunečnicovými semínky. Pečeme asi 40 min. Ozdobíme tymiánovými lístky a podáváme.
Fotky receptu Mrkvový koláč s gorgonzolou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!