Vložil: | Uuu |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Mušle ve vinné omáčce:
5000 g holandských mušlí
| 150 g olivového oleje
| 2,5 dl polosuchého vína
| 2,5 dl rybího vývaru
| 0,5 l smetany
| 300 g pórku
| 200 g šalotky
| 100 g sekané petrželky
| česnek, sůl, bílý pepř
Postup přípravy receptu Mušle ve vinné omáčce:
Opláchneme mušle ve studené vodě. Na olivovém oleji orestujeme na kostky nakrájený pórek, šalotku a česnek. Zalijeme vývarem a polosuchým vínem, osolíme, opepříme a necháme projít varem. Přidáme mušle, přikryjeme poklicí a vaříme 5 - 7 min. Obsah v hrnci několikrát protřepeme. Jakmile jsou mušle otevřené, vyjmeme je z vývaru a uchováme v teple. Neotevřené mušle odstraníme, protože nejsou poživatelné. Do vývaru zamícháme smetanu, celý pepř a prudce povaříme do požadovaného zhoustnutí. Mušle přelijeme omáčkou, posypeme petrželkou a zdobíme citrónem. Jako vhodná příloha je rozpečená bageta.
Fotky receptu Mušle ve vinné omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!