Postup přípravy receptu Mušle zapékané s bylinkami:
Mušle pečlivě okartáčujeme pod studenou vodou. Přivedeme k varu víno s tymiánem, celým pepřem a solí. Vložíme mušle a vaříme, až se otevřou. Vyjmeme je děrovanou sběračkou a odstraníme horní misku lastur. Do žáruvzdorné nádoby nasypeme vrstvu soli a lehce do ní zatlačíme dolní, hlubší misku lastury s masem. Oloupaný česnek a šalotku jemně nasekáme a podusíme na rozehřátém oleji. Přimícháme bylinky a tolik strouhanky, až vznikne roztíratelná hmota. Odstavíme ze sporáku, přidáme koňak, osolíme, opepříme a okořením ekajenským pepřem. Troubu předehřejeme na 220 °C. Hmotu nabíráme pomocí dvou lžiček a rozdělíme ji na mušle. Vložíme o trouby a několik minut dozlatova zapékáme.
Fotky receptu Mušle zapékané s bylinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!