Postup přípravy receptu Nadívaný pečený bažant:
Příprava nádivky:
Rohlíky nakrájíme na tenké plátky, polijeme je vařícím mlékem (polévkou), vidličkou rozmačkáme a zamícháme. Přidáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu, uzené maso (šunku), rozsekaná jatýrka, vejce, sůl, koření, nadrobno nasekanou zelenou petrželku a vše dobře promícháme.
Bažant:
Vykuchaného bažanta dobře omyjeme na povrchu i uvnitř a osolíme. Stehýnka a prsíčka protáhneme slaninou.
Dutinu břišní a volátko naplníme nádivkou, zašijeme je, prsíčka poklademe plátky slaniny a dáme péci na rozpálené máslo prsíčky dolů. Jakmile máslo zrůžoví podlijeme trochou vody a podle stáří bažanta pečeme 1–3 hodiny.