Vložil: | delli |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
![4/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Nádivka z kopřiv:
10 den starých rohlíků či 8 žemlí, případně veku nebo bagetu
| 6 vajec
| 400 g vařeného uzeného masa
| 50 g rozpuštěného másla + ještě trochu na vymazání formy
| sůl na dochucení
| špetku muškátového oříšku
| 2 hrsti sekaných kopřiv
| hrst loupaných mandlí
Postup přípravy receptu Nádivka z kopřiv:
Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Vejce rozklepněte a oddělte bílky a žloutky. Pečivo nakrájejte na kostičky a v míse je promíchejte s rozpuštěným máslem, žloutky, kopřivami, solí a muškátovým oříškem.
Uzené, i když je už tepelně upravené, deset minut povařte (potřebujete získat vývar) a nakrájejte na kostičky. Přidejte k ostatním surovinám a kostičky pečiva ještě zvlhčete vývarem. V jiné míse ušlehejte bílky do tuha (když nadzdvihnete metlu, špičky sněhu se neohýbají) a sníh lehce vmíchejte do směsi.
Formu důkladně vymazejte máslem a navršte do ní nádivku. Uhlaďte povrch a posypte ho mandlemi, nakrájenými na nudličky. Pečte tak půl hodiny, dokud nebude nádivka pevná a zlatavá.
Fotky receptu Nádivka z kopřiv:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!