Použité suroviny receptu Noky s uzeným masem a smetanovou omáčkou:
250 g uzené krkovičky vařené
| 1 cibule /malá/
| 200 g zakys. smetany light
| olej
| 50 ml smetany
| 50 ml eidamu
| 3 str. česneku
| 500 g gnocchi
| 1 vejce
| pepř
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Noky s uzeným masem a smetanovou omáčkou:
Vařené uzené maso nakrájíme na menší kousky. Může to být i šunka. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na plátky. Sýr nastrouháme, nebo koupíme již strouhaný. Nejlepší je Eidam. Obě smetany spojíme a rozšleháme v nich vejce.
Noky uvaříme podle návodu.
Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme maso, lehce orestujeme a vlijeme smetanu s vejcem. Nakonec vmícháme sýr. Ihned servírujeme s předem připravenými noky. Zdobíme usekanou petrželkou.
Fotky receptu Noky s uzeným masem a smetanovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!