Použité suroviny receptu Norská kremet fiskesuppe:
200 g filetu z lososa
| 200 g filetu z tresky
| 2 lžíce sekané nebo 1 lžíce sušené petrželky,
| 2 lžíce tomatového (červeného) pesta
| 650 ml vody nebo rybího vývaru
| 200 ml sladké smetany
| 1 lžíce hladké mouky
| 150 ml bílého vína
| 1 lžíce másla
| 100 g celeru
| 100 g tuřínu
| 1/2 fenyklu
| mletý pepř
| 1/2 pórku
| 2 mrkve
| sůl
Postup přípravy receptu Norská kremet fiskesuppe:
Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky nebo slabé plátky, filety zbavíme kůže a nakrájíme na kostky cca 2x2 cm. V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na němzeleninu do zavonění. Přidáme mouku a zapražíme do lehkého zrůžovění, vsypeme pesto, zalijeme všemi tekutými složkami a necháme mírně vařit 15 minut. Vložíme ryby a petrželku a táhneme ještě 10 minut. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s dobrým chlebem.
Fotky receptu Norská kremet fiskesuppe:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!