Použité suroviny receptu Nugátovo - oříškové věnečky :
250 g hladké mouky
| 100 g oloupaných lískových oříšků
| 150 g tuhého oříškového nugátu
| 300 g hořké čokoládové polevy
| 60 g bílé polevy
| 75 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| 125 g másla
| 1 vejce
| dle potřeby hladká mouka
Postup přípravy receptu Nugátovo - oříškové věnečky :
Z mouky, cukru, vanilkového cukru, másla a vejce uhněteme hladké těsto a přikryté uložíme na hodinu do chladničky. Oříšky opražíme na sucho na pánvi a necháme vychladnout. Na pomoučeném válu vyválíme těsto vysoké 2-3 mm. Pak vykrojíme kolečka o průměru 2,5 cm. Pokračujeme dokud nespotřebujeme všechno těsto. Věnečky poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme je v předehřáté troubě při vyšší teplotě 10 minut a necháme vychladnout.
Nugát ohřejeme do polotuhého krému. Věnečky potřeme nugátem a vždy dva položíme na sebe. Horní díl hustě poklademe oříšky. Necháme 4 hodiny ztuhnout v chladničce. Hořkou čokoládovou polevu rozpustíme, věnečky v ní namočíme a necháme ztuhnout. Bílou rozpuštěnou polevou naplníme mikrotenový sáček, odstřihneme růžek a ozdobně nastříkáme.
Fotky receptu Nugátovo - oříškové věnečky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!