Postup přípravy receptu Obložený biftek:
Svíčkovou nakrájíme přes vlákna masa na silnější plátky, lehce je naklepeme tupou stranou nože, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme sádlo nebo olej, vložíme bifteky a z každé strany opékáme asi 4 minuty, aby byly uvnitř růžové, nikoliv krvavé. Stejně opečeme i plátky šunky a v lívanečníku na troše tuku opečeme vejce. Tuk po opékání zaprášíme moukou, osmahneme ji, zalijeme šálkem vývaru a povaříme, až se tuk odděluje od šťávy, a ochutíme sójovou omáčkou. Bifteky zatím necháme na teple. Pak je poklademe plátky opečené šunky, ozdobíme volským okem z vejce, podlijeme šťávou a podáváme se smaženými bramborovými hranolky a obložíme přílohovou zeleninou, sterilovanými žampióny, čerstvými rajčaty nakrájenými na plátky, lístkem hlávkového salátu apod.