Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Omáčka z uzeniny :
8 brambor
| 4 klobásky, (nebo párky, nebo 30 dkg salámu)
| 1 cibule a trochu naťové zelené petrželky
| 4 vejce uvařená natvrdo
| 1 kávovou lžičku vegety
| 4 stroužky česneku
| dle chuti a potřeby: olej, ocet, sůl, mouku, kmín
| 2 bobkové listy
| dle chuti: majoránku
| 4 kuličky nového koření
| dle potřeby: mléko nebo smetana
Postup přípravy receptu Omáčka z uzeniny :
Dáme do kastrolku 5 polévkových lžic oleje a 1 pokrájenou cibuli, kterou mírně osmažíme. Přisypeme 3 polévkové lžíce hladké mouky a osmažíme ji do zlatova. Přidáme na kolečka pokrájené brambory a špetku kmínu a podlijeme brambory vodou (asi 3/4 litru). Okořeníme troškou majoránky, vegetou a novým kořením. Přidáme 2-3 bobkové listy a vytlačíme asi 4 stroužky česneku a necháme asi 10 minut dusit pod pokličkou. Pak přidáme pokrájenou na kolečka klobásku a povaříme dalších 10 minut za občasného míchání. Připravíme si do poloviny 1/4 litrového hrníčku mléko, nebo smetanu do něhož vidličkou rozkvedláme asi 2 polévkové lžíce hrubé mouky. Vylijeme to do omáčky a přidáme 4 natvrdo uvařená posekaná vajíčka a trošku posekané zelené petrželkové natě. Dochutíme a přikyselíme octem podle své chuti.
Pokud je omáčka řídká, přidáme mouky, pokud je hustá, přidáme mléka.
Omáčka je jako hlavní jídlo a podává se s chlebem, nebo s pečivem. Dobrou chuť.
Fotky receptu Omáčka z uzeniny :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!