Postup přípravy receptu Opečené špekáčky s pikantní kaší:
Kaše:
Krupky propláchneme vodou a vsypeme do vařící osolené vody. Uvaříme doměkka. Pak je scedíme a necháme okapat. Brambory oloupeme, uvaříme s kmínem, scedíme, prolisujeme. Zalijeme horkým mlékem. Nakonec vymícháme z brambor s mlékem hladkou kaši. Do kaše přidáme krupky, majoránku, prolisovaný česnek, bílý pepř. Na konci vaření brambor nakrájíme anglickou slaninu na nudličky a rozškvaříme ji na mírném plameni na pánvi. Pak k anglické slanině přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a osmažíme dorůžova, přidáme i s výpekem ke kaši. Důkladně promícháme hotovou kaši a uvařenými krupkami.
Špekáčky:
Konce nařízneme do tvaru kříže. Položíme do otevřeného pekáče. Pečeme v rozehřáté troubě na 200 stupňů 20 minut.